Eelmisel aastal kinkisid head kolleegid mulle Nigella Lawsoni kokaraamatu "Nigella ekspress". Praeguseks olen sealt raamtust järele proovinud juba mitmeid retsepte. Kõik on alati õnnestunud ja kergesti teostatavad. Nigella sõnad enda kohta, et ta on laisk ja mugav, on teinud tema kokaraamatute kasutamise väga kergeks. Lisaks ei ole tema retseptides kunagi mingeid erilisi koostisosi vaja.
Näiteks nagu need šokolaadicroissantid. Nii mõnelgi leidub sügavkülmas lehttaigent ja sahtlipõhja võib olla mõni šokolaadki ära eksinud. Mis muud kui ahi kuumaks, šokolaadiruudud taigna servale ja rulli keerata. Proovisin ka pähklikreemiga, sest šokolaad kippus nii paksu "taignakasuka" sees oma esialgset vormi säilitama. Kreem kipub küll välja voolama, kuid see-eest saab selle väljavoolanud ja ära karameliseerunud osa ära murda ja minema visata (mõru on), ning head sulava täisidega saiad ongi olemas. Järgmisel päeval on isegi paremad ja ei pudise nii palju. Samas soojalt külma piimaga on ka ülihead.
No comments:
Post a Comment