Suure Itaalia köögi fännina, on täitsa kummaline kuidas ma ei olnud siiani pestoga sõbraks saanud. Otsustasin ükspäev suures kokkamishoos pesto tegemise ette võtta. Kodus oli olemas küüslauk, oliiviõli ja sool ning poest tõin koju basiiliku ja piiniaseemned. Röstisin viimaseid kergelt pannil, panin kõik köögikombaini ja oligi hetke pärast pesto olemas. Sellest, kuidas pestot täpsemalt teha, võib lugeda Merilini blogist.
Pestot võib kasutada väga erinevail viisil - keedetud pasta peale, kastmetesse jne. Suure saiasõbrana meeldib mulle pestot saiale määrida, peale juustu raputada ja lasta juustul ahjus ära sulada.
Ükspäev tegin veiseliha. Võtsin kätte oma lemmikkokaraamatu ja tegin sealt veiseliha ürtidega. Kõrvale keetsin brokolit. Veiseliha pruunistad pannil kahelt poolt pruuniks ja siis paned ta oliiviõlist, soolast, küüslaugust ja ürtidest kokkusegatud vaagnale marineeruma.
Alates laupäevaston minul kokkamine lihtsam. Juba 2 aastat unistasin köögis vajalikust abimehest. Unistuseks see siiani jäigi, sest poest seda abimeest juba naljalt ei leia. Hea sõber tuli laupäeval maratonile ja kaasas see tal oligi. Lasi mu jaoks ekstra teha kokaraamatu hoidja :) On ikka sõber eks :) Aitäh Sulle, Andres!
1 comment:
Tere!
Ehk sa tahaksid selle kokaraamatuhoidja teinud Andrese kontakte mulle jagada. Poes müüdavad on kas väga ebapraktilised või liiga romantilised, aga see tundub olevat selline õige.
kaire @ biker . ee
Post a Comment