Tuesday, March 5, 2013

Väärtuslik toidulaud

Tänu Timothy Ferrisele, kes sõna otseses mõttes on enda peal üle 10 aasta erinevaid katseid teinud sh lasknud Aafrika "põrandaaluses" laboratooriumis enda lihastest proove võtta, sain ma nii mõnelegi inimese keha ja toitumisega seotud saladusele jälile. Ühe nädala katsetasin isegi ja jäin uskuma, asi tõesti töötab. Nüüdsest leiab minu külmkapist ja toidulaualt veidi teistsuguseid sööke.
Üheks õhtusöögiks oli nt praetud kana rinnafilee spinatilehtedel, kõrval riivitud porgand röstitud seemneseguga ja tšilliõliga. Isegi ninaots õhetas pärast selle söömist. Spinat on ainus köögivili, milles on nii magneesiumi, kaaliumi ja kui kaltsiumi, seega väga väärt toiduaine.
Kana ja riivitud porgandit jätkus ka järgmiseks õhtuks, kõrvale herneid ja kodujuustu, peale riivitud lepasuitsujuustu ja sinepiga maitsestatud maitsestamata jogurtit.
Parim hommikune ainevahetuse "käimatõmbaja" on muna, mille kõrvale lisaks kodujuustu, praetud vorsti, spinatilehti ja paprikat. Siin peaks veel ube või läätsi ka olema, siis oleks ideaalne.
 Loomaliha herneste ja ubadega, kõrvale riivitud porgandi-kaalika salat röstitud seemnete ja ikka tšilliõliga.
 Veel üks hommikusöök. Söök peab ju silmale ka ilus olema ja maitse seda enam hea olema.
Väärt toiduaineid on poes palju, aga igapäevaselt kiputakse just neid sööma, mis ei anna muud kui süsivesikuid. Ilusaid hommiku-, lõuna- ja õhtusööke. Selliseid, mis panevad silma särama ja panevad energia liikuma. Kel rohkem huvi, räägin rõõmuga :)

2 comments:

Janar said...

Hei!

Väga isuäratav:)

Sa Timothy http://fourhourchef.com/ ka lugenud oled?

Karda said...

Hullult tunnen puudust küll sellisest raamatust.Sul on olemas?