Monday, December 6, 2010

Marguse ema võileivatort

Kolleeg tõi meile sünnipäeva puhul oma ema tehtud võileivatorti. Pika pinnimise peale saime ka retsepti tema käest. Nüüd olen seda torti teinud juba 4-5 korda ning iga korraga muutub see omanäolisemaks ja maitsvamaks. Ma loodan, et Margus ei pahanda, et ma enda poolt tuunitud pereretsepti avaldan, aga teised kolleegid pitsitavad nüüd minu käest retsepti.

Koostisained:
pool pätsi peenleiba
pool pakki võid
1 klaas puljongit
1 pakk hapukoort
1 väike pakk vahukoort
1 karp murulauguga toorjuustu
1 lepasuitsu kana
1 pakk tilliga kanasinki
2 paprikat
6 marineeritud kurki
1 teelusikatäis mädarõigast
40 g želatiini

Tordi põhi:
Purusta leib köögikombaini abil puruks. Lisa leivapurule soe puljong ja toasõe või. Sega ühtlaseks massiks ja suru lahtikäiva koogivormi põhjale.

Täidis:
Pane 30 g želatiini vähese kogusega veega paisuma. Purusta köögikombainis eraldi suitsukana, sink, paprika, 3 marineeritud kurki. Vala need eraldi kaussi. Kombainis võid segada omavahel ka hapukoore, mädarõika, toorjuustu ja soovi korral ka majoneesi (Marguse ema retseptis oli majonees). Vala see muule mödile peale. Kõige lõpuks vahusta vahukoor ja vala see ka täidise sisse. Sega kõik omavahel kokku ja maitse kas, täidis maitseb nii nagu sa tahaksid. Võibolla tahad lisada soola või värsket tilli. Sulata kuumavee vannis želatiin ja lase jahtuda. Sega želatiin täidise sisse kui želatiin ja täidis on enam-vähem sama temperatuuriga. Sega kiirelt segi ja vala põhjale. Pane külmkappi seisma kuni täidis on tarretunud.

Kaunistus:
Ma kaunistan torti enamasti kurgiga ja peale teeb ühe puljongi tarretise 10 g želatiiniga. Siis ei kuiva kurgid ära ja tort näeb viimistletud välja.
Head isu! Kes ei viitsi ise torti teha, peab mu küllakutset ootama jääma ;)

No comments: