Monday, March 21, 2011

Datlikook

Kui sulle tuuakse otse Egiptuse päikse alt selline vaagnatäis värskeid küpsenud datleid, siis ei jää muud üle kui sellest üks kooki vormida (kuigi ma ise suur datlisõber ei ole). Eks see oli ka datlite tooja kaval eesmärk. Valisin toidutarest ühe sellise retsepti, mille puhul ma ei peaks midagi erilist nagu (täisteranisujahu või kaerakliid) oma kappi juurde ostma, sest mulle ei meeldi kui kapis on asju, mida ei kasuta.
Keetsin kividest puhastatud datlid suhkru ja vähese veega pehmeks, lisasin margariini (panin poole vähem kui retsept ette nägi), lahti klopitud munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
Lisaks leidus mu kapis kuivatatud mustikaid, mis tundusid magusate datlite vahele hästi sobivat. Jah, jahu panin ka näputäie rohkem kui retsept soovitas panna, võib olla mu klaas oli siis väiksem, aga taigen tundus liialt vedel.
Peale raputasin veel veidike kookoshelbeid, noh nii ilu ja lõhna pärast. Viskasin koogi ahju ja läksin koeraga õue mürama. Tagasi tulles tervitas mind juba kaugelt hea datlikoogi lõhn. Külalised said nüüd maiustama tulla :) Isegi mulle maitses, kuigi ma suur koogisõber ei ole :)

No comments: