Sunday, March 27, 2011

Porgandikook

Koostis:
4 muna
3,5 dl suhkrut
2 dl rapsiõli
300 g porgandit
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl soodat
2 tl kaneeli

Glasuur:
50 g sulatatud võid
200 g toorjuustu
5 dl tuhksuhkrut
2 tl vanillsuhkrut

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Seda ettevaatlikult hulka õli ja peene riiviga riivitud porgandid. Sega omavahel kokku jahu, küpsetuspulber, sooda ja kaneel. Seda kuivained ettevaatlikult taignasse. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega ahjuplaadile. Küpseta 170 kraadises ahjus 35-40 minutit. Kontrolli tikuga küpsust - kui tikk on kuiv, on kook valmis. Lase koogil jahtuda. Valmista glasuur segades sulatatud või toasooja toorjuustu ja suhkrutega. Määri glasuur jahtunud koogile.
Seda kooki said eile maitsta mu uued naabrid, sest eile oli mu kodus lahtiste uste päev.

No comments: