Teisipäeva õhtul tegin enne sõbranna sünnipäevale minekut veel kiiruga Ragne uue süsteemi järgi võileivatorti. Tundus lihtsalt nii vastupandamatult hea idee. Ja noh eks oleks ju Vabariigi sünnipäeva puhul järgmisel hommikul pidulik võileivatorti süüa. Tordi valmistamise põhimõtte seisneb siis selles, et leiba ja saia ei laota virnadesse ja nende vahele ei panda täidist nagu tavaliselt, vaid tort tehakse vormi sisse. Põhjaks on purustatud leivatükid, mille laotasin vormi põhja ja niisutasin puljongiga. Täidiseks segasin hapukoore ja majoneesi, mida maitsestasin soola, pipra ja riivitud mädarõikaga. Juppideks lisasin tükeldatud hapukurki, sinki ja mugulsibulat. Selleks, et täidisel, millegi najal ka seismisel tahkemaks ja kompaktsemaks muutuda oleks võimalik, tuleb lisada enne vormil valamist lisada ka saiakuubikuid. Kaunistasin muna, paprika, tomati ja peterselliga. Tort sai selline:
Väga mahlane tort sai. Järgmisel korral aga ei kasutaks ma kodus tehtud seemneleiba, vaid poe peenleiba, millega asendaksin ka saiakuubikud, sest need vettisid kuidagi mu maitse jaoks liiga vedelaks. Sibulat paneks ka vähem :)
No comments:
Post a Comment